Compania SINIAT, lider în domeniul sistemelor de gips-carton este prezentă în Europa şi în America Latină, având 35 de situ-uri de producţie şi derulând activităţi în 36 ţări.

Sediul central al companiei este situat în Franţa, în localitatea Avignon. Aici se găseşte totodată şi Centrul Tehnic de Dezvoltare, care, având o vastă experienţă, conduce cercetarea şi inovaţia în domeniul produselor şi sistemelor de gips-carton.

Siniat România deţine 2 facilităţi de producţie - fabrica de plăci din gips-carton din Turceni jud. Gorj şi fabrica de ipsos pentru industria construcţiilor din localitatea Aghireşu, judeţul Cluj.

Începând cu anul 2011, SINIAT face parte din grupul Etex.

Grupul Etex produce şi comercializează materiale de calitate superioară şi oferă clienţilor săi soluţii inovatoare în domeniul construcţiilor. Având sediul în Belgia, Grupul este prezent în 44 de ţări, deţine 122 de fabrici şi are peste 17,000 de angajaţi. Grupul Etex are patru linii principale de activitate:
Produse pe bază din gips-carton:

  • plăci din gips-carton şi ipsos pentru industria construcţiilor
  • elemente pentru acoperişuri de mici şi mari dimensiuni
  • soluţii de protecţie pasivă la foc a construcţiilor
  • soluţii ceramice pentru pardoseli, pereţi, faţade

SINIAT pune la dispoziţie clienţilor săi o gamă variată de produse pe bază de ipsos şi sisteme de gips-carton, menită să satisfacă orice exigenţă în domeniul finisărilor interioare.

Sistemele de gips-carton Siniat sunt ideale pentru a crea sau reamenaja spaţiile interioare ale unei case oferind flexibilitate şi confort. Pentru aplicaţii in segmentul nonrezidenţial, Siniat vă pune la dispoziţie sisteme speciale - sistemele pentru înălţimi ridicate, sistemele rezistente la foc, soluţii pentru sălile de cinema, soluţii pentru medii cu umiditate excesivă, soluţii speciale pentru şcoli şi spitale.